Med en gryde lavet af støbejern forenkles dagligdagens madlavningen. Støbejernet hjælper dig med at fordele varmen rundt i gryden, samtidig med at den holder på varmen længe efter, at komfuret er slukket

Med denne unikke egenskab passer maden sig selv, og du kan koncentrere dig om vigtigere ting uden at bekymre dig om maden brænder på eller bliver kold.

For mange familiekøkkener er støbejernsgryden blevet et fast inventar. Med dens mange kvaliteter er den velegnet til enhver ret, som skal stå på komfuret, i ovnen eller over den åbne ild i længere tid.

Denne egenskab giver plads i hverdagen, og en travl familiefar eller mor kan slappe af efter en lang arbejdsdag i stedet for at stresse over aftensmaden.

Det unikke ved støbejernsgryden er, at den kan benyttes på alle varmekilder. Hvad end dette er på bålet i haven eller på gasblusset i teltet, tager støbejernsgryden ikke skade af at blive udsat for hverken direkte eller indirekte varme.

Dette gælder også uanset varmens temperatur og intensitet. De fleste støbejernsgryder kan holde til helt op mod 400 grader, uden at tage skade.

Varmen bliver, via støbejernets materialesammensætning, fordelt på hele grydens overflade, hvorfor den høje temperatur virker mere skånsomt over for gryden og maden deri.

Livstidsgaranti på støbejernsgryder

På grund af denne fantastiske holdbarhed, tilbyder flere forhandlere livstidsgaranti for deres produkter. En støbejernsgryde kan holde en evighed uden at gå i stykker, og grydens ydeevne vil være lige så god efter 20 år, som var den ny.

Den lange levetid betyder også, at du som forbruger ikke behøver at udskifte dine gryder på grund af slid og brug. Med en støbejernsgryde, der holder i mange år, er der derfor også mange penge at spare.

Der er ingen begrænsninger for, hvad du kan lave med din støbejernsgryde. Det holdbare materialevalg gør, at gryden kan benyttes til alle varmekilder, og den jævne varmefordeling betyder også, at den kan benyttes til at stege, koge, bage osv.

Flere støbejernsgryder er kombineret med muligheden for at lægge låg på, hvorved varmen yderligere kan koncentreres omkring maden.

Herunder vil du blive introduceret for 7 forskellige støbejernsgryder af mærkerne Gense Le Gourmet og Le Creuset.

Du kan nedenfor læse om fordelene ved de enkelte gryder og få et bedre kendskab til grydernes ydeevne, kvalitet og formål.


Indholdsfortegnelse:


Gense Le Gourmet støbejernsgryde – 6 liter

Gense Le Gourmet støbejernsgryde – 6 literGense Le Gourmet støbejernsgryden har en kapacitet på seks liter og kan dermed benyttes til de fleste gryderetter, hvad end du laver en simreret eller steger hele fjerkræ.

Med en kapacitet på 6 liter, er denne støbejernsgryde en af de større modeller af de udvalgte støbejernsgryder og er derfor den ideelle støbejernsgryde for større familier, der laver mad til mange personer af gangen.

Specielt ved Gense Le Gourmet er, at støbejernsgryden kan benyttes til ethvert komfur – herunder også induktion. Dette betyder, at støbejernsgryden også har sin plads i det moderne køkken, da du ikke behøver have alternative varmekilder til det smarte induktionskomfur.

Foruden ubegrænsede brugsmuligheder, er Gense Le Gourmet forsynet med et glaslåg, hvilket er særdeles praktisk, når maden kræver konstant opmærksomhed og tilsyn.

Med et glaslåg behøver du ikke engang at åbne gryden for at kigge til maden. Dette sikrer også den jævne varmefordeling, så hele din ret bliver opvarmet perfekt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Induktionskomfur test

Le Creuset rund støbejernsgryde – 22 cm.

Le Creuset rund støbejernsgryde – 22 cm.Le Creusets runde støbejernsgryde med en diameter på 22 cm har en kapacitet på 3,3 liter. Dette gør denne til den mindste af de udvalgte støbejernsgryder, og den er derfor aldeles velegnet i alle situationer, hvor madlavningen ikke er så omfattende.

Med det runde design er Le Creusets 22 cm både skøn og dynamisk. Perfekt til det moderne designerkøkken, men også praktisk til madlavning, hvor simreretten skal stå over komfuret i længere tid ved en lav temperatur, da den dynamiske form hjælper varmen med at få en mere ligelig fordeling.

Den praktiske støbejernsgryde fås i flere forskellige farver, som er både matte og blanke. Du kan altså tilpasse dit valg efter resten af dit køkken.

Støbejernsgryden er forsynet med låg, der ligeledes er lavet af støbejern. Dette gør det muligt at fordele varmen til også at komme ovenfra, da låget ved brug også holder på varmen fra varmekilden.

Ved brug i ovn eller på lukket bålkræves og anbefales det dog, at fenolknobben udskiftes med en af stål, så denne ikke smelter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Kaffemaskine med termokande

Le Creuset rund støbejernsgryde – 24 cm.

Le Creuset rund støbejernsgryde – 24 cm.Le Creusets 24 cm støbejernsgryde har en kapacitet på 4,2 liter. Ideel til hverdagsbrug og tilpasselig i forhold til farvevalg, er der således mange muligheder for at tilpasse denne støbejernsgryde til lige netop dit køkken.

Traditionelt for Le Creusets er også, at denne gryde er designet, så det har et rundt og ensformigt udtryk. Med sin middelstore størrelse er gryden specielt velegnet til den almindelige danske familie, der søger en nemmere måde at tilberede aftensmaden på i hverdagen.

Støbejernsgryden er forsynet med et støbejernslåg, der med sin aftagelige fenolknob kan benyttes på alle varmekilder – herunder også induktion.

Produceret primært af støbejern har gryden den fordel for brugeren, at man ikke behøver at være særlig påpasselig ift. at undgå, at denne skulle gå i stykker.

Den stærke konstruktion og det holdbare fremstillingsmateriale sikrer dig, at du har en solid madlavningsgryde for livet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Samsung amerikaner køleskab

Le Creuset rund støbejernsgryde – 26 cm.

Le Creuset rund støbejernsgryde – 26 cm.Le Creusets 26 cm runde støbejernsgryde har en kapacitet på 5,3 liter. Dette gør denne støbejernsgryde til den største af de runde Le Creuset gryder i udvalget. Udover en forøget kapacitet er gryden identisk med de forrige runde Le Creuset støbejernsgryder.

Med en kapacitet på 5,3 liter er denne støbejernsgryde rimelig fleksibel i forhold til hvilke situationer, den skal benyttes. Samtidig med at den er ideel til brug i små familier, kan den også forsyne større arrangementer med en lækker gryderet eller lignende.

Støbejernsgryden er en oplagt mulighed for dig, der gerne vil tilbringe mindre tid foran komfuret.

Med fokus på begrebet ”slow-cooking”, har gryden den unikke egenskab, at den nemmere og uden konstant opsyn kan tilberede gryderetter, som skal stå i længere tid ved en lavere temperatur.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Le Creuset oval støbejernsgryde – 27 cm.

Le Creuset oval støbejernsgryde – 27 cm.Le Creusets ovale støbejernsgryde på 27 cm har en kapacitet på 4,1 liter. Den designede støbejernsgryde kan fås i elleve forskellige farvevalg og har med sit relativt smukke udseende mulighed for at blive tilpasset til netop dit køkkendesign.

Særligt for den ovale støbejernsgryde er, at den egner sig særdeles godt til bagning og stegning.

Med mulighed for at tilberede hele fjerkræ adskiller den sig fra de runde designs ved at kunne tilberede retter, som ikke kan presses ned i en almindelig rund gryde, men bedre passer i den ovale.

Le Creusets ovale støbejernsgryde har lodrette sider, hvilket, foruden et smukt design, betyder, at gryden også kan benyttes som alternativ til det ildfaste fad. Du kan dermedbruge din støbejernsgryde til at tilberede lasagne eller andre ovnretter, som kræver en jævn fordeling i gryden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også vores artikel om strygeståle her: Strygestål – test af de 9 bedste knivsliberprodukter

Le Creuset ikoniske støbejernsgryde – 32 cm.

Le Creuset ikoniske støbejernsgryde – 32 cm.Le Creusets ikoniske støbejernsgryde med en diameter på 32 cm har en kapacitet på 7 liter. Den traditionelle støbejernsgryde fås kun i den originale postkasserøde farve og kan bruges over alle varmekilder – naturligvis inklusiv induktion.

Med den originale støbejernsgryde fra Le Creuset får du et låg, som ligeledes er lavet af støbejern. Dette fordeler varmen i hele grydens indhold.

Du kan roligt benytte denne støbejernsgryde fra Le Creuset i en mere stresset hverdag, uden du skal være bekymret for at brænde maden på eller bliver kold efter at komfuret er slukket.

Støbejernsgrydens låg har en aftagelig fenolknob, som du kan skifte ud med en af stål, hvis gryden skal bruges i ovnen eller ved et lukket bål. Således kan låget tages af uden at brænde fingrene, når den står på komfuret, samtidig med at den også kan bruges til mere omringende varmekilder, uden at låget skal udeblive.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge en støbejernsgryde

Ved at benytte en af de omtalte støbejernsgryder får din madlavning en helt ny kant og dimension. Med fokus på ”slow-cooking” undgår du det daglige stressmoment i en travl hverdag, og du kan i stedet fokusere på at slappe af med familien og vennerne.

Mange former for retter bliver desuden bedre, når du benytter en støbejernsgryde. Ved at fordele varmen fra bunden af gryden til hele gryden fås en mere direkte og bearbejdet tilberedning, som du med garanti vil sætte pris på.

De udvalgte støbejernsgryder fra Gense Le Gourmet, Eva Trio og Le Creuset bærer alle præg af kvalitet. De er alle blandt nogle af markedets bedste støbejernsgryder, som du uden skrubler kan sætte din lid til. Med valgfrihed i størrelse og farve kan du vælge en støbejernsgryde efter dit ønske uden at gå på kompromis med pris, kvalitet eller design.

Se også Test af de 5 bedste gryder skrevet af forbruger-test.dk.

Denne side er anmeldt af: Aksel L. Christoffersen Rating 10/10

testserver3.dk

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.

Om skribent

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.

Find mere information

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com