Der er efterhånden mange måder at lave sin kaffe på. Der er fordele og ulemper ved alle metoderne, så det handler i bund og grund om, hvad du selv foretrækker.

Hvis ikke du selv ved, hvad du skal erhverve dig, så skal du undersøge markedet, for at finde en maskine, eller et produkt, som kan hjælpe dig med at få lavet din kaffe. I denne artikel tager vi udgangspunkt i stempelkander, som anses som værende en af de uden tvivl bedste måder at fremstille kaffe på. Det er der generelt mange grunde til.

En af fordelene ved en stempelkande er, at du får en frisk og velsmagende kaffe. Du mister ikke den dejlige smag af kaffe. Det er en ting, som mange prioriterer højt, og grunden til at mange vælger netop en stempelkande. Det er både nemt og enkelt at fremstille en god omgang kaffe, og så tager det langt tid fra start til slut.

Kig videre nedenunder og læs vores stempelkande test.

Du kan også se vores kaffekværn test her


Indholdsfortegnelse:


Stelton AJ stempelkande

Stelton AJ stempelkandeDobbelt isoleret stempelkande i rustfrit stål.

Stelton er kendt for deres klassiske, enkle design, der på en eller anden vis aldrig går af mode. Det gælder også denne flotte stempelkande, som er designet i rustfrit stål af Arne Jacobsen. Stelton AJ stempelkande er ud af en serie, Cylinda-line, hvor du også kan få kaffe- og tekande, sukkerskål, flødekande, samt en serveringsbakke. Alle i rustfrit stål.

Stempelkanden er sammensat af en yder- og inderkande. Denne dobbelte isolering er lavet mhp. at holde kaffen varm og dermed bevare aromaerne bedst muligt. Kanden kan rumme 1 liter, hvilket svarer til ca. 8 kopper kaffe.

Det er let at rengøre stempelkanden. Yder- og inderkanden kan klikkes fra. Inderkanden kan gå i opvaskemaskinen sammen med stemplet, mens yderkanden skal vaskes op i hånden.

LÆS OGSÅ: Espressomaskine test

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

SE OGSÅ: Fuldautomatisk espressomaskine

Stelton EM Press stempelkande

 

Stelton EM Press stempelkandeFlot stempelkande med dobbelt isolering.

I 1977 designede Erik Magnussen den berømte stelton kaffekande. Stelton EM Press stempelkande er i stil med den klassiske kaffekande, men designet er i 2010 blevet moderniseret på nogle punkter, så det både er tidssvarende og velegnet til fremstilling af stempelkaffe. Modellen findes i flere forskellige farver.

Kanden, der kan rumme 1 liter, er dobbelt isoleret med en yder- og inderkande, som holder kaffen varm ved den optimale temperatur. Designet giver mulighed for at justere og forfine smagens af kaffen på en simpel måde.

Stemplet kan tåle at blive vasket op i opvaskemaskinen, mens selve kanden bør vaskes op i hånden. Den kan dog let skilles ad, så du kan komme helt ud i alle hjørner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bodum CAFFETTIERA Kaffebrygger

Bodum CAFFETTIERA KaffebryggerEn elegant stempelkande i glas og rustfrist stål.

Denne stempelkande af mærket Bodum gør det nemt at brygge kaffe med god aroma. Glasset er krystalklart, så man kan se kaffen igennem. Den besidder et tidløst design, der ikke vil gå af mode, og som vil passe ind i ethvert hjem.

Stempelkanden kan fås i flere farver nemlig i sort, rød eller hvid. Du kan altså vælge den farve, der passer til dit køkkeninventar.

Stempelkanden kan indeholde 0,35 L, hvilket er omkring tre kopper kaffe. 

Det er tilmed også meget nemt at rengøre denne stempelkande, da den blot skal i opvaskemaskinen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Ismaskine test

Hvad er en stempelkande egentlig?

En stempelkande er på mange måder anderledes. Den minder ikke om de mange andre produkter på markedet, og da slet ikke kaffemaskiner. Det er i bund og grund blot en glaskande, som er monteret i en holder, hvor der er et håndtag.

Det er hvad en stempelkande er. Der er ikke fyldt en masse ubrugelige ting på den. Det er en kæmpe fordel på mange punkter. Kaffen bliver lavet i kanden, så du får en dejlig smag og en frisk kaffe.

Designet på en stempelkande

En af de helt store grunde til at vælge en stempelkande er, at den er enkel og elegant. Designet er ikke fyldt med en masse ubrugelige funktioner, eller en masse andre fancy ting. Det hele er pænt og nydeligt, og du slipper dermed for at betale for funktioner, som du ikke kommer til at bruge. Det gør mange i forbindelse med at købe maskiner.

Men en stempelkande er ikke en maskine, og du ved dermed helt præcist hvad du får. Der er ikke noget fancy over det. Du får hvad du betaler for. Det pæne design betyder også, at du kan have din stempelkande stående fremme enten i stuen eller køkkenet, uden at fjerne den hele tiden, fordi designet er grimt.

Mange forskellige varianter

Uanset hvilken form for produkter du er på jagt efter, så vil du opleve, at der er utallige forskellige modeller og mærker. Det kan være svært at finde rundt på markedet, og det samme gør sig gældende for stempelkander. Der er en række forskellige modeller, som har sine fordele og ulemper.

Det kan derfor anbefales, at du læser mere om de enkelte stempelkander, for at finde ud af, hvordan netop den du har kig på differentierer sig fra markedet andre. Du skal trods alt vide, hvorfor den koster mere eller mindre end markedets andre produkter, og hvad der gør netop den enkelte stempelkande unik.

Sådan bruger du en stempelkande

Det er egentlig meget nemt at bruge en stempelkande. Der findes utallige guides på nettet om det. Når først du har brugt den én gang, så ved du hvordan man skal anvende den i fremtiden. Men hvis du endnu ikke har prøvet at anvende en stempelkande før, så lad os se nærmere på, hvordan du egentlig gør i praksis.

Du skal starte med at gøre op med dig selv, hvilken kaffe du foretrækker. Vi antager, at du har smagt kaffe før, og dermed ved, hvilken type du foretrækker. Derefter skal du være sikker på, at den stempelkande, som du har købt, kan lave den pågældende kaffetype. Kan den det, så skal du have fat i bønnerne til kaffen. Derefter maler du den mængde, som du har behov for.

Når du skal anvende kaffen til en stempelkande, så skal den være groftmalet. Til 7g kaffe skal du bruge omkring 1,5dl vand. Det kan dog variere alt efter, hvilken stempelkande du anvender. Det er vigtigt, at du har helt styr på diverse informationer omkring din stempelkande, så du danner de helt perfekte rammer for at lave en god omgang kaffe.

Herefter skal du have kogt en masse vand. Du skal ikke tøve med at koge for meget af slagsen. Hvis du koger for lidt, ja så har du et problem, for så skal du koge en helt ny omgang. Kog derfor hellere lidt for meget, så du er sikker på, at du har nok vand.

Efter det har kogt, skal det stå lidt tid, så det ikke er for varmt når du anvender det. Lad derfor vandet stå i 1-2 minutter, så det har en temperatur på 94-96 grader når du anvender det. Det må ikke være kogende.

I starten kan det være nødvendigt at du bruger et termometer til at finde temperaturen på vandet. Du lærer dog hurtigt, hvor langt tid det skal stå. Jo oftere du anvender stempelkanden, jo hurtigere finder du også ud af, hvor langt tid det skal stå. Det er derfor kun i starten, at du skal være ekstra opmærksom på temperaturen.

Herefter skal du have gang i stempelkanden. Du skal nemlig have hælde kaffen ned i kanden, og hælde vandet over. Det er vigtigt, at det er den rette mængde af begge ting du anvender, så du får en god smag. Herefter har du i princippet din kaffe, som du kan drikke. Dog anbefales det at du bruger en rørepind, for at røre rundt i stempelkanden.

Det hele skal blandes godt, så vandet bliver helt blandet med kaffen, så du får en dejlig oplevelse med drikkelsen.

Der er en lang række andre tips, som du kan finde på det store internet i forbindelse med anvendelsen af en stempelkande. Lad os slutte af med et vigtigt råd, som gør, at stempelkanden holder i længere tid, og at du gang på gang får en god kaffe.

Rengøringen er altafgørende

Som med næsten alle andre produkter, så er det vigtigt, at du rengøre din stempelkande efter du har brugt den. Den bliver hurtigt ulækker, hvis du ikke gør den ren, og det kan du smage, næste gang du bruger den. Derfor skal du ikke undervurdere vigtigheden i, at rengøre din stempelkande. Den skal hele tiden holdes ren. Derfor skal du rengøre den hver gang du har anvendt den, så du undgår sygdom og at din stempelkande bliver ulækker.

Når du har brugt din stempelkande 4-5 gange, så anbefales det, at du gør den grundigt ren. Du bør skille den ad, så du kan rengøre den grundigt. Det er vigtigt for din videre brug af stempelkanden. Gør derfor dig selv den tjeneste at holde den ren og pæn. Det kan både ses og smages.

Vi håber du nu lettere kan træffe en beslutningen efter at have læst vores stempelkande test.

 

Denne side er anmeldt af: Torben A. Jessen 10/10

testserver3.dk

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.

Om skribent

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.

Find mere information

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com