Der er rigtig mange ting, der er direkte uundværlige i et køkken – og så er der andre ting, som er knap så nødvendige og essentielle for din gang og gøren i køkkenet.

Én af de maskiner, som dog er strengt nødvendig for ethvert køkken er en blender, da det er en maskine, der tjener et væld af forskellige formål og kan bruges til et bredt spektrum af forskellige ting og sager.

Den kan eksempelvis bruges til at lave sunde smoothies med frugt og grøntsager, men dertil er der også mulighed for at bruge den, hvis du skal hakke nødder, som skal drysses ovenpå en kage.

Der er mange opskrifter i både kogebøger og på nettet, der kræver at du har en blender og hvis ikke du har det, så bliver det ganske enkelt bare umuligt at gennemføre den respektive opskrift.

Derfor er det en rigtig god idé at investere i en blender, hvis ikke du allerede har ét eksemplar, men det er dog ikke noget man bare lige gør, for der er mange ting, som du skal tage stilling til i forbindelse med valget af din kommende blender.

Her finder du dog heldigvis en blender test, der giver dig mulighed for at tage et nærmere kig på fire udvalget blendere, som kan dække langt de fleste personers behov.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Blendtec Classic 575 blender

 

blendtec-classic-575-blenderEr du lidt af en nørd i forhold til køkkenudstyr, burde du kigge nærmere på denne model. Blendtec Classic 575 er nok en af de bedste blendere til privat brug, der findes på det danske marked. Alene designet vidner om at dette er en professionel blender, der er skabt til at udføre flere specialopgaver til perfektion.

Kanden kan rumme 1,9 liter og er udformet i BPA-frit plastik, der kan holde til at knuse is, nødder og andre hårde råvarer. Den er firkantet og tragtformet, hvilket gør det lettere at blende, da råvarerne både bliver slået i stykker på siderne af kanden og bliver bragt ned til knivene.

Det er muligt at tilkøbe en større kande.

Motoren er med sine tre hestekræfter en af de stærkeste på markedet. Betjening af maskinen foregår via det praktiske og rengøringsvenlige betjeningspanel på fronten.

Blenderen kommer med fire forudindstillede programmer: Smoothie, 60 sek., 90 sek. og rengøring. Desuden er det muligt at indstille hastigheden manuelt på fem forskellige niveauer.

Blendtec Classic 575 har en kampvægt på 3,2 kg og står solidt plantet på fire gummifødder. Du behøver derfor ikke være bange for at den hoppe eller vælter under brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Bosch Bordblender MMB42G0B

 

bosch-bordblender-mmb42g0bDenne blender fra Bosch er både stærk og effektiv til alle former for blende- hakke- og snitteopgaver i køkkenet.

Desuden er den konstrueret med et flot design og med gode materialer.

Materialerne

Blenderen er produceret i BPA-frit kunststof, og den medfølgende kande er lavet af glas.

Alle løsdele, som kande, låg og målebæger kan vaskes i opvaskemaskinen, og resten er nemt at gøre rent.

Kapaciteten

Kanden, der er lavet af Thermo Safe glas, kan rumme 1,5 liter, og den kan tåle både kolde og varme madvarer.

Motoren, der har en effekt på 700 W, er så stærk, at den sammen med den stærke Easy Klick Knife kan knuse is.

Blenderen kan køre med tre forskellige hastigheder, så du kan tilrette effekten til det, som du skal have findelt.

Blenderen er et praktisk køkkenredskab

Med en god blender som denne fra Bosch kan du tilberede din mad i løbet af ingen tid.

Du kan snitte grøntsager, hakke nødder og blende for eksempel smoothies.

Alt, hvad der skal findeles, røres kraftigt sammen eller knuses, kan du roligt smide i blenderen – og efter få øjeblikke, er ingredienserne klar til brug.

Det sparer meget tid, og den gør det jævnt og pænt.

Desuden er maskinen så flot at se på, at du sagtens kan have den stående fremme på køkkenbordet.

Det gør det mere sandsynligt, at du får den brugt ofte.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KitchenAid BEER4

 

KitchenAid BEER4Skal du blende friske milkshake, mikse en lækker kagedej, puréer grøntsager til fantastisk suppe eller måske en alkoholisk eller en ikke-alkoholisk drikkevarer. Det er dog ikke det eneste, for du kan også sagtens lave sund babymad, hakke alle salgs frugter og grøntsager samt knuse is til dine drinks.

Alt dette kan du gøre med en blender med KitchenAid, så hvis du har intentioner om, at du skal bruge din kommende blender til en masse forskellige opgaver.

KitchenAid BEER4 har desuden også vundet en test hos Politiken i 2013, hvorfor der er tale om en rigtig god og effektiv blender, der kan blende et bredt spektrum af forskellige ting og løse et væld af forskellige ting og sager.

Der er tale om en blender, der har en meget stærk, men dog samtidig også meget lydsvag 550 Watt-motor med hele fem forskellige hastigheder, der sammen med den indbyggede “pulse”-funktionen giver hele 10 forskellige kombinationsmuligheder, hvorfor der med garanti også er en kombination, der kan løse lige netop din opgave.

Den er desuden også indbygget en elektronisk sensor, der er med til at sikre en konstant omdrejning af de stærke og skarpe mixerblade.

Selve kanden på KitchenAid BEER4 er lavet af meget kraftigt glas og motordelen helt af metal, hvilket selvfølgelig er med til at sikre, at blenderen hele tiden står stabilt.

Den har en nettovægt på 5,2 kg., hvilket også er med til at sikre, at den står godt og stabilt på dit køkkenbord, men dog uden at den er alt for tung, hvis den skal flyttes eller gemmes væk efter brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Braun JB3060 blender hvid

 

braun-jb3060-blender-hvidHer får du en flot og effektiv blender, der er dit bedste køkkenredskab, når det kommer til at hakke, snitte, blende og knuse.

Den er stærk, og den arbejder hurtigt.

Blenderens effekt

Den har en motor, der har en effekt på 800 W, så det er en relativ kraftig motor, der sidder i denne blender.

Den har fem forskellige hastigheder, og den har også en puls-funktion og en turbo-funktion.

Hvad følger med blenderen?

Du får selvfølgelig en glaskande med. Denne kan rumme 1,75 liter, så den er også lidt større end de fleste.

Til blenderen hører en stålkniv i rustfrit stål, som kan tages af. Dette letter rengøringen, da alle dele kan gå i opvaskemaskinen.

Det flotte design

Denne flotte blender fra Braun er helt hvid.

Det er en usædvanlig farve til en blender, men det fremstår virkelig flot, og den klæder ethvert køkken.

Den kan du sagtens have stående fremme.

Hvad kan blenderen bruges til?

Først og fremmest kan du blende alt muligt – det kan være en suppe, flødeis, smoothies, grøntsagsjuice og meget, meget mere.

Desuden kan du i en vældig fart få hakket og snittet grøntsager, nødder og så videre.

Og den knuste is til den kolde drink får den også lavet på kort tid.

Når du vænner dig til at bruge en blender og får øje på dens mange evner, så kan den nemt blive svær at undvære.

LÆS OGSÅ: Saftpresser test

Husk på, at pris og kvalitet altid hænger sammen ved køkkenmaskiner

Der er med garanti mange, der sagtens kan se nødvendigheden af en blender, men det er dog slet ikke ensbetydende med, at de er er klar til at investere flere tusinde kroner i en god blender fra én af de mange prominente producenter, der er at finde på det danske marked.

Faktum er dog, at du er nødsaget til at indstille dig på, at hvis du gerne vil have en god blender, så er du også nødt til at betale for det, hvilket betyder, at du ikke finder en god blender til et par hundrede kroner eller en plovmand – du skal være villig til at investere mere end det, hvad end du kun skal bruge den et par gange i måneden eller om du skal bruge den flere gange i ugen.

Hvis du har intentioner om, at du skal bruge den flere gange i ugen og i mange forskellige henseender, så har du blot endnu flere grunde til, at du ikke skal vælge et billigt alternativ, men derimod være villig til at løsne grebet om pungen og betale hvad en god og effektiv blender reelt set koster – det bliver du ikke ked af, men tværtimod, så bliver du glad for det.

På lige fod med mange andre køkkenmaskiner, så er det meget vigtigt, at du sørger for hele tiden at holde i tankerne at prisen og kvaliteten hænger sammen – sådan har det altid været og sådan vil det altid være, så hvis du gerne vil have en blender af høj kvalitet og som er både effektiv og kraftfuld, så skal du også være villig til at betale for det.

Du vil dog hurtigt finde ud af, at din investering hurtigt viser sig at være det værd, når du står og skal blende noget, der kræver en vis kraft og at blenderen står fast og er robust. Køber du derimod en billig blender, så er det ikke sikkert, at den klare den respektive opgave og det er ligeledes heller ikke sikkert, at den er konstrueret på en sådan vis, at den bliver stående på ét sted på køkkenbordet.

Der er intet mere irriterende end, at stå og skal blende noget og blenderen ganske enkelt ikke gider at blive stående på ét sted, når du først begynder at skrue lidt op for hastigheden på din blender. Sådanne ting undgår du ikke ved at købe en billig printer, hvorfor du skal være villig til at vælge en lidt dyrere blender, men som samtidig er af højere kvalitet.

LÆS OGSÅ: Ismaskine test

Se ikke på det som et køb, men derimod som en investering i en blender

Der er rigtig mange, der ikke formår at se på deres køb af en blender som en investering i deres madlavning, men derimod blot som et nødvendigt og ondt køb af en blender. Det er meget vigtigt, at du sørger for at se på det som en investering i stedet for et almindeligt køb, for det vil også gøre dig langt mere villig til at investere et større beløb i din kommende blender.

Og som det bliver gjort meget tydeligt ovenfor, så er det ganske enkelt en nødvendighed, at du løsner grebet om pungen og sørger for at købe en ordentlig blender fra start, for hvis ikke du gør det, så vil du blot ende med at investere i en billig blender, som først og fremmest slet ikke kan løse dine opgaver fuldstændig og som ikke er synderligt effektiv, men hvad der er endnu værre er, at de billige modeller har en tendens til at have en meget begrænset levetid og holdbarhed.

Det betyder, at du også meget hurtigt kan ende med at skulle skifte din blender ud med en anden model og her vil du med garanti vælge en dyrere model for at sikre, at den holder længere.

Derfor rådes du til at vælge en god model allerede fra start, da du alligevel ender med at skulle skifte din billige blender ud på et tidspunkt, hvilket kan skyldes flere forskellige ting, men det kommer dog i høj grad til at skyldes, at de billige modeller slet ikke er lige så effektiv og dertil er de heller ikke nær så robust og holdbare som de blendere, der koster lidt ekstra.

Her er vi igen ovre i, at du lige så godt kan betale for en god model fra start af, for andet kan ganske enkelt ikke betale sig for, hvis du gerne vil have, at den kan holde et par år (eller måske endda mere end det), inden den skal udskiftes med en anden blender.

Læs også: Slush ice maskine – Slush ice er ikke det eneste de kan bruges til

Denne side er anmeldt af: Silje J. Ravn Rating 10/10

 

testserver3.dk

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.

Om skribent

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.

Find mere information

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com